NorwayDenmark
Få et tilbud

Støbegods

Vi kan levere en bred vifte af støbegods i forskellige materialer som gråjern, bløde stålkvaliteter, grafitjern og andre legeringer. Vores kvalificerede leverandørers høje knowhow er fundamentet for vores succes. Som total leverandør udfører vi alle steps i produktionen in-house, hvilket giver os en unik mulighed for at sikre produkter af høj kvalitet.

Den vigtigste værditilvækst for vores forretningspartnere er en one-stop service fra idé til levering. Vi besidder den nødvendige viden for at kunne tilbyde vores kunder støbte produkter af højeste kvalitet og efter meget forskellige behov

Vi har interne ingeniørkompetencer til produktudvikling, konstruktion af værktøjer og matricer, støberi, varmebehandling, CNC-bearbejdning, overfladebehandling og et on-site laboratorium til at udføre ikke-destruktive, samt mekaniske test for at give en uovertruffen kontrol over produktkvalitet på hvert eneste trin.

Jernholdigt og ikke-jernholdigt støbegods

Vi har kompetencerne til at levere jernholdigt støbegods, bl.a. grafitjern, gråjern, legeret stål og blødt stål. Vi forstår processen og kontrollerer værdikæden helt fra smeltning, støbning, sandanlæg, kernefremstilling, skalstøbning og anden sekundær operation som termisk behandling (varmebehandling), mekanisk bearbejdning (CNC-bearbejdning) og overfladebehandling.


Gravity Die Casting

Ved gravitationsstøbning hældes smeltet aluminium i et metallisk værktøj. Støbetemperaturen er omkring 750°C. Tolerancerne og overfladefinishen er god. Gravity-støbemetoden er en konkurrencedygtig støbemetode, når produktionsmængden er relativt lille, eller når varmebehandling er nødvendig for at forbedre de mekaniske egenskaber. Denne støbemetode giver bedre tolerancer og overfladefinish end ved sandstøbning.

Værktøjsomkostningerne er noget højere end ved sandstøbning. GDC er velegnet til produkter med middel til lav volumen, og delene er typisk af en højere vægt end ved HPDC, men tyndere enheder end vedsandstøbning.

Gravity Die Casting er en af de bedste processer til fuldt mekaniseret støbegods. Vi kan støbe og varmebehandle alle tilgængelige kvaliteter i henhold til internationale standarder. Vi har in-house SCADA kontrolleret special ovn til aluminiumsdele. Vi leverer blandt andet emner i LM6, LM9 AISi10, AISi12, AISi10Mg.


Trykstøbning af aluminium

Aluminium støbes ved en temperatur på 650 ºC. Det er legeret med 9% silicium og omkring 3,5% kobber, for at danne Aluminium Association 380 legeringen (UNS A03800). Silicium øger smeltefluiditeten, reducerer bearbejdeligheden og kobber øger hårdheden og reducerer duktiliteten. Ved kraftigt at reducere mængden af kobber (mindre end 0,6%) forbedres den kemiske resistens; således er AA 360 (UNS A03600) bliver egnet til brug i korrosive miljøer. En legering med højt silicium bruges bl.a. i bilmotorer og til cylinderstøbegods, AA 390 (UNS A03900) med 17 % silicium for høj slidstyrke.


Højtryks trykstøbning

I denne proces sprøjtes det flydende metal ved høj hastighed og højt tryk ind i en metalform.

Produktets finish er meget god og glat, hvilket gør det ideelt til flere anvendelser, hvor produktets æstetik er lige så vigtig som produktkvaliteten.

Vi kan støbe og varmebehandle alle de tilgængelige kvaliteter i henhold til internationale standarder.